Zwolle

BSO

Smaragd

BSO Smaragd biedt in samenwerking met GBS Smaragd christelijke kinderopvang aan. De BSO is gevestigd in de ruimte van de Opstandingskerk tegenover de school.

BSO

Elke maandag, dinsdag en donderdag bieden wij buitenschoolse opvang aan van 14.15-18.30. Op dinsdag en donderdag, voordat de school begint, bieden wij voorschoolse opvang aan van 7.30-8.30. 

Christelijke identiteit
Alle pedagogisch medewerkers staan achter de visie, werkwijze en de christelijke identiteit van CKO KleurRijk. We hebben hart voor kinderen. We willen ze de christelijke normen en waarden overdragen en Gods liefde laten ervaren. We hebben oog voor de natuur, omgeving en voor elkaar (bijvoorbeeld d.m.v. het steunen van goede doelen). Met de BSO kinderen staan wij in de vakantie tijdens de lunch en rondom de christelijke feestdagen tijdens activiteiten stil bij de Bijbel en christelijke thema’s.

Spelen
In de ruimtes die wij gebruiken hebben wij verschillende speelhoeken, zithoeken en knutsel- en spelletjestafels waar de kinderen kunnen spelen met verschillende materialen. Ook maken wij gebruik van de gang, waar bijvoorbeeld vaak hutten worden gebouwd. We vinden het belangrijk dat ieder kind zich gezien en gehoord weet. Het is ons doel een pedagogisch klimaat te creëren, waarin het kind plezier heeft en de ruimte krijgt om zich op zijn eigen manier te ontwikkelen of te ontspannen. Wij bieden diverse activiteiten aan, waaronder knutsel-, muziek-, theater- en spelactiviteiten, waardoor kinderen zich ook op de BSO kunnen ontplooien in wat zij leuk vinden om te doen. Daarbij geloven wij dat oefening kunst baard. Op onze BSO staat niet het resultaat centraal maar het proces. Op een ongedwongen manier worden activiteiten aangeboden, waarbij ze zelf mogen kiezen of ze mee willen doen. Wij stimuleren beweging en buiten spelen en we gaan, als het weer het toelaat, elke dag met de kinderen minstens een half uur naar buiten. We maken gebruik van het schoolplein om buiten te spelen. Het plein is vertrouwd voor de kinderen en biedt een stimulerende omgeving, waarbinnen ze spelen, ontmoeten en zichzelf ontwikkelen.

Samenwerking
We werken samen met GBS Smaragd. Net als op de school maken we gebruik van de kanjerregels en spreken we hierdoor dezelfde kanjertaal. Tijdens de studiedagen van de leerkrachten bieden wij opvang aan. Regelmatig hebben we overleg met de school om te kijken wat we voor elkaar kunnen betekenen.

Aandacht en plezier
Naast onze kernwaarden en christelijke identiteit, vormen aandacht en plezier belangrijke uitgangspunten. Als BSO  Smaragd willen we een liefdevolle, veilige en uitdagende omgeving creëren voor de kinderen. We organiseren diverse activiteiten en leren de kinderen op een goede manier met elkaar omgaan en zorg voor elkaar te dragen. Ontspanning, gezelligheid en plezier staan voorop.

Info

Contact:
Esdoornstraat 25
8021 WB Zwolle

Janna de Vries
06 – 44 55 89 01
smaragd@kleurrijk.nl 
www.gbs-smaragd.nl

Klik op het LRK nummer voor onze GGD inspectierapporten:
LRK nummer: 486332767

⎯⎯⎯⎯⎯⎯⎯⎯⎯⎯⎯⎯
Downloads
Jaarplanning en tarieven
Werkplan
Oudercommissie
Huishoudelijk reglement
⎯⎯⎯⎯⎯⎯⎯⎯⎯⎯⎯⎯

Openingstijden:
Maandag 14.15 – 18.30
Dinsdag 14.15 – 18.30
Woensdag Gesloten
Donderdag 14.15 – 18.30
Vrijdag Gesloten

Social Media:

 

 

 

Meer informatie?

Keuze gemaakt?